Шедьовър на Фабио Лима донесе пета поредна победа на Левски

Левски спечели с 1:0 гостуването си Хебър от 23-ия кръг на Първа лига. По този начин тимътг на Николай Костов записа пета поредна победа в първенството.

Единственото попадение в мача заби Фабио Лима след страхотен удар извън наказателното поле. Преди това гол на домакините бе отменен от ВАР заради много тънка засада.

Футболистите на Николай Костов упражниха натиск в началото. След разбъркване в наказателното поле на домакините преминалият от Хебър в Левски тази зима Карлос Охене стреля, изпращайки топката над напречната греда на вратата на Петър Дебърлиев.

В 11-ата минута и Ел Джемили пробва мерника си, стражът на пазарджиклии се намеси и изби в корнер, от който не последва опасност. Последваха пропуски на Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков, а в 39-ата минута Ван дер Каап застраши Дебърлиев с мощен изстел от 30-ина метра, избит от вратаря.

Секунди след това столичани поискаха дузпа за фаул на Стилиян Тисовски срещу Фабио Лима. Съдията Драгомир Драганов остана безмълвен и не се подлъга от падането на бразилеца в наказателното поле, след като съприкосновението му с играча на Хебър беше извън него. Ситуацията бе прегледана от ВАР-съдиите, но не настъпи промяна в решението на главния рефер и почивката дойде при 0:0.

Хебър стигна до гол във вратата на Левски в 58-ата минута. Йохан Н'зи действа технично и изведе появилия се на терена броени секунди преди това Атанас Кабов. Той проби отдясно и извади топката към свободния Бастунов. Халфът стреля и опъна мрежата на Пламен Андреев. Малко след това ВАР се задейства и отмени попадението заради засада на Кабов в момента на подаването от Йохан Н'зи. Рамото на крилото на Хебър бе с много малко в положение на засада, но достатъчно съдиите да отменят гола.

В 74-ата минута Фабио Лима вкара страхотен гол с мощен далечен изстрел, като топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата на пазилия отлично до този момент Петър Дебърлиев.

Левски събра 44 точки и продължава да е на четвъртото място, изоствайки с 4 от ЦСКА. Хебър е на 13-ата позиция с 23 т. Припомняме, че отборът на Любослав Пенев елиминира Левски от 1/8-финалите за Купата на България след 2:1 с голове на Ангел Бастунов и Атанас Кабов. Тази вечер обаче радостта е за "сините". /БГНЕС