Шефлър се върна на върха след триумф в Шампионата на играчите

Американецът Скоти Шефлър спечели турнира по голф Шампионат на играчите на ТПК Соуграс с пет удара разлика и се завърна на първото място в световната ранглиста. Шампионът на Мастърса се откъсна от основните преследвачи след силна серия от пет поредни бърдита между 8-а и 12-а дупки, докато най-близкият му опонент – Ву Лий Мин от Австралия, не успя да се справи с напрежението и играта му се разпадна.

Скоти Шефлър.

Шефлър, който приключи турнира на -17 за пар 271, ще замени Джон Рам от Испания на върха в ранглистата. Рам се оттегли от участие в надпреварата поради заболяване. 26-годишният американец Шефлър, родом от Ню Джърси, триумфира в четири съревнования от Тура миналата година, включително и на Огъста, и вече има две титли от началото на този сезон, печелейки и във Финикс миналия месец.

Просто се опитвам да подобря играта си, да не премислям прекалено много нещата, и за щастие да мога да се насладя на добри резултати и титли, за което съм много благодарен“, каза шампионът, който се превърна в едва третия голфър, който държи трофеите от Мастърса и Шампионата на играчите по едно и също време след Джак Никлаус и Тайгър Уудс.

Англичанинът Тирел Хатън остана втори в крайното подреждане след страхотен завършек от пет последователни бърдита, за да завърши последните девет дупки с едва 29 удара – най-ниският резултат на последните девет във финален кръг. Хатън приключи на -12 след последния кръг от 65. Норвежецът Виктор Ховланд и американецът Том Хоуг поделиха третото място. Японецът Хидеки Мацуяма се нареди на пета позиция, докато третият в света Рори Макилрой бе пропуснал къта. /БГНЕС