Шефлър триумфира с първа мейджър титла в Огъста

Новият номер 1 в света Скоти Шефлър продължи с невероятното си представяне през последните два месеца и спечели първа мейджър титла в кариерата си, след като триумфира на Мастърса в Огъста.

Скоти Шефлър

25-годишният Шефлър нямаше титла от PGA Тура до февруари, но след това спечели в три от петте турнира, в които участва, за да се изкачи до върха в ранглистата, след което пренесе страхотната си форма на първия за годината мейджър. В Огъста роденият в Тексас голфър поведе след втория ден на състезанието и не остави никакви съмнения в превъзходството си до края, завършвайки с 10 удара под пара.

На втора позиция остана северноирландецът Рори Макилрой, който започна неделния ден далеч от челото на класирането с резултат +1, но записа феноменалните осем удара под пара, за да завърши с -7. Топ 3 допълни друг европеец - Шейн Лаури от Ирландия с -5.

Тайгър Уудс се завърна след повече от година отсъствие

Мастърсът беляза и завръщането на легендарния Тайгър Уудс, за когото това бе първи турнир след тежката автомобилна катастрофа, в която пострада през февруари миналата година. Носителят на 15 мейджър титли се представи на високо ниво и премина къта (след втория ден половината участници отпадат), като завърши с 13 удара над пара. "Беше невероятно чувство да имам такава подкрепа. Не играх особено добре, но думите не ми стигат да опиша какво означава за мен подкрепата от феновете. Допреди месец не знаех дали ще мога да завърша четирите дни тук", сподели 46-годишният Уудс, който е печелил титлата в Огъста пет пъти. /БГНЕС