Шерък шокира и Сульович на Световното по дартс

Фалън Шерък надигра световния номер 11 Менсур Сульович за втората победа на жена по време на шампионата на планетата в Лондон.

Сульович преклони глава пред Шерък и отпадна изненадващо от Световното по дартс в Лондон.

Младата състезателка влезе в историята миналата седмица, превръщайки се в първата представителка на нежния пол, която печели двубой в „Алекзандра Палас“ в Лондон, печелейки срещу Тед Еветс, но сега добави и скалпа на поставения австриец от сръбски произход във втори кръг. В последния лег на решителния сет при аванс от 2-1 за Шерък, нервен Сульович пропусна дарт за изравняване на двойно 20, преди Фалън да запази самообладание и да триумфира след забележителен чекаут от 86 с бул. Това бе поредното сензационно представяне за 25-годишната, която живее в Милтън Кийнс, след като по-рано в двубоя тя направи пробив в първия сет след чекаут от 131, като направи висока серия за излизане от 104 и във втория. Запитана относно това дали вярва, че може да стане световна шампионка, тя заяви следното за Sky Sports. „Защо не? Спечелих два мача, ще подходя концентрирано и в предстоящия си двубой, но не мога да кажа, че „не мога да постигна нещо“. Ще се опитам. Доказах, че ние жените може да победим всеки. Надиграх двама от най-добрите играчи в света. Ако това не показва, че жените могат да играят дартс, то не знам какво може. Безмълвна съм. При всичко това, което се случи през последните няколко дни, се опитвам да остана концентрирана върху завършека си. Все още не осъзнавам какво постигнах“, сподели щастливата британка.

В следващия кръг тя ще играе с 22-ия в схемата Крис Доби. В останалите двубои от вечерната сесия победи записаха още Дарил Гърни, Глен Дърант и Димитри Ван ден Берг. В неделя предстои двубоят на трикратния световен шампион Майкъл ван Гервен, който се изправя срещу Рики Еванс. /БГНЕС