Шест поред за Нюкасъл, Тотнъм се върна от 0:2 срещу Брентфорд

Нюкасъл записа шеста поредна победа във Висшата лига. В мач от 17-ия кръг на първенството "свраките" се разправиха с Лестър - 3:0 като гости. По този начин тимът на Еди Хау се изкачи до второто място в класирането. Нюкасъл изпревали с точка Манчестър Сити, който очабе има два мача по-малко.

Крис Ууд, Мигел Алмирон и Жоелинтон решиха всичко в полза на тима на "свраките" още до почивката. Във втората минута Нюкасъл получи дузпа за нарушение на Амарти срещу Жоелинтон. Крис Уууд се не с изпълнението на наказателния удар и не сгпеши - 1:0. Пет по-късно Алмирон удвои, след като направо добро двойно с Бруно Гимараеш и стреля с левия края 2:0. Това бе девети го за парагваеца в 16 мача за него в Премиър лийг през този сезон.

В 32-рата минута Жоелинтон направи 3:0, засичайки с глава центриране от корнер на Трипиър.

През второто полувреме домакините заиграха малко по-добре, но така и не успяха да стигнат до гол. Положенията пред Поуп бяха рядкост, като най-близо до попадение бе Харви Барнс, но Ботман се намеси добре.

Порано -през деня Тотнъм навакса изоставане от 0:2, но взе само точка в лондонското дерби с Брентфорд. Мачът завърши 2:2.

Брентфорд поведе след четвърт час игра. Удар на Йенсен отразен от Фортсър, но топката се озова на крака на Янелт, който на празна врата нямаше как за сбърка - 1:0. Малко по-късно вратарят на "шоприте" отново трябваше да се намесва след ъглов удар. Отбраната на гостите не изглеждаше сигурна, но успя да изчисти топката.

Във финалните минути на полувремето Айвън Тони беше близо до втори гол, но се оказа в засада. В 51-ата гостите имаха претенции за дузпа, но след намеса на ВАР се видя, че нарушение срещу Хари Кейн няма.

Три минути по-късно Ерик Дайър подари на Брентфорд ъглов удар. Секунди след това Айван Тони успя да се възползва от разбъркване, за да вкара за 2:0.

В 65-атаминута гостите се възползваха от първата грешка на своя домакин. След центриране на Мат Дохърти Кейн се извиси и заби топката неспасяемо във вратата на Дейвид Рая. Това даде енергия на "шпорите", които успяха да изравнят 6 минути по-късно. Топката беше центрирана на точката на дузпата, а Пиер-Емил Хойберг се оказа напълно сам, за да разстреля Рая за 2:2.

Резултатите от деня:

Брентфорд - Тотнъм 2:2

Кристъл Палас - Фулъм 0:3

Евертън - Уулвс 1:2

Лестър - Нюкасъл 0:3

Саутхемптън - Брайтън 1:3. /БГНЕС