Шествие „Месец за Семейството“ – в защита на консервативните ценности и срещу демографския срив

Дори и лошото време не спря стотици граждани да излязат на шествие под наслов “Месец за Семейството”. Целта на шествието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс, предаде репортер на БГНЕС.

„Шествия е имало доста пъти през годината, но за втора година се провежда “Месец за Семейството”, което за първи път правим по един професионален и сериозен начин като отговор на неолибералната процесия – Прайда“, заяви Кристиян Шкварек, организатор на шествието.

„Миналата година се събраха около три хиляди души, а в момента виждам почти два пъти повече хора отколкото имаше миналата година“, добави той.

Основното послание, което искат е да изпратят е, че има алтернативен консервативен християнски ред за бъдещето. “Историята не е приключила”, категоричен е Шкварек.

Той коментира, че след като за втора поредна година участниците се удвояват значи има истински ръст, който започва да събужда хората за консервативната алтернатива. Според него това се дължи на глад сред хората за консервативна алтернатива на неолибералния ред.

Филип Кинов е участник в шествието за първи път. Пред БГНЕС той обясни, че е решил да се включи, защото като студент по Философия е изучавал ЛГБТ движението и според него с участието си в шествието заема позиция против злото. „В ЛГБТ движението няма никаква добродетел“, каза той и призова хората да се защити традиционното българско семейство.

Боряна Иванова също участва в шествието за първи път. „Ние сме едно типично християнско семейство. За мен е много важно децата да растат с християнските ценности, те да не бъдат изменяни и да не се втълпява на децата, че други неща са по интересни и по-забавни от това да следват стоите пориви, с които са създадени“, сподели тя и добави, че рисунката, която носи е нарисувана от 12-годишната й дъщеря. „Това е нейния прочит на израза на християнското семейство“, уточни тя.

Събралите се граждани настояват държавата да превърне разрешаването на демографския проблем в цел номер едно, кауза. Също така трябва да бъде приета и държавна стратегия за демографията до 2050-та година. /БГНЕС