Шевченко може да се върне в Премиършип

Бившият нападател на Челси Андрей Шевченко може да се върне в Премиършип в ролята на мениджър на някой от клубовете.

По време на кариерата си Шевченко проведе три сезона в Челси, в които спечели Купата на Футболната асоциация и Купата на Лигата и също така достигна до финала на Шампионската лига.

В момента Шевченко е селекционер на Украйна, но в близко бъдеще смята да направи следваща стъпка. За това разказа пред Tuttosport Андреа Малдера, асистент на Шевченко.

"След като поработи като треньор на национален отбор, той иска да тренира някой клуб. За него е без значение дали ще бъде от Серия А или от Премиършип. Той е трудолюбив и ме впечатли от самото начало. Шевченко е научил много от треньорите, с които е работил. Карло Анчелоти е бил истински наставник за него. Той е съсредоточен към детайлите, когато се подготвя за мачовете и проследява прогреса на играчите. Андрей и Масимилиано Алегри имат еднакво умение да четат играта и да предвиждат събитията. И двамата знаят кога е нужно да се отстъпи назад и да се отбранява или да се хвърлят всички сили в атака. Шева е невероятна фигура и играчите му се доверяват много. Това има фундаментално значение в съвременния футбол", заяви Малдера. /БГНЕС