Шифрин подобри нов рекорд с победа в Чехия

Микаела Шифрин записа рекордната 15-та победа от началото на сезона в Световната купа.

Американката Микаела Шифрин записа пореден впечатляващ рекорд, след като спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в чешкия курорт Шпиндлерув Млин.

След като вчера остана на трето място в гигантския слалом зад словачката Петра Влъхова и Виктория Ребенсбург, днес Шифрин бе в топ форма и не остави никакъв шанс на конкурентките си. 23-годишната американка бе най-бърза в първия манш, оставяйки Уенди Холденер на 37 стотни зад себе си, а след това бе перфектна и във втората част на състезанието, давайки второ време. По този начин Шифрин стигна до 58-ия си успех в Световната купа с общо време 1 минута 38.98 секунди, оставяйки на 85 стотни зад себе си Холденер. На почетната стълбичка се качи и Влъхова, която остана на повече от две секунди от победителката.

За Шифрин това бе 15-та победа от началото на сезона, с което тя подобри рекорда за най-много победи в рамките на един сезон на Фреди Шнайдер от 1989-та година. Трикратната носителка на Големия кристален глобус записа и 39-ия си успех в слалома, като се доближи само на една победа от рекорда на Ингмеар Стенмарк.

"Днес се опитвах да рискувам малко повече от самото начало, да карам колкото се може по-бързо. Искам да благодаря на всеки един от хората, които са тук, знам, че искахте да видите Петра на върха. Трябва да я поздравите за това, което направи, победа вчера и подиум днес. Поздравявам Уенди и Петра", сподели след състезанието Шифрин. /БГНЕС