Шифрин спечели слалома в Леви и подобри рекорд на Стенмарк

Защитаващата титлата си в слалома Микаела Шифрин стартира сезона с победа във финландския зимен център Леви, а с това подобри и рекорда по успехи в дисциплината.

Шифрин направи страхотно второ каране и спечели 41-и слалом в кариерата, подобрявайки постижението на великия Ингемар Стенмарк.

Американката стартира втора след първия манш, който бе спечелен от словачката Петра Влъхова. Единствената състезателка, която надигра Шифрин в слалома през изминалата година, направи силно първо каране и отправи предизвикателство към американката, която контролираше нещата, но не бе достатъчно бърза в първия манш. Въпреки това, във втория тя буквално полетя по пистата и се възстанови след трудна средна част, за да завърши силно за 58.79. Влъхова се спусна впоследствие, но не приключи и това донесе победата на Шифрин. Това бе 41-ият й успех в слалома за Световната купа, с което тя задмина великия Ингемар Стенмарк с 40.

Освен това американката записа и четвърти триумф в Леви. След като Влъхова не успя да завърши състезанието, второто място отиде при швейцарката Уенди Холденер, която даде второ най-добро време във втория манш с 59.15. Тя се нуждаеше от силно каране, след като в първия направи няколко грешки. Трета се нареди австрийката Катарина Трупе. /БГНЕС