Шимунджа: Не показахме най-доброто си лице

Не показахме най-доброто си лице. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след вчерашния успех над Андерлехт с 1:0 у дома в първи мач от плейофния кръг на турнира Лига на конференциите. Реваншът в Белгия е идния четвъртък.

„Мачът беше труден. Опонент, който иска да спечели. Имаме предимство след първия мач, но това е само първият мач. Трябва да мислим за следващия четвъртък. Аз мисля, че може да играем много по-добре“, започна той.

Анте Шимунджа.

През първото полувреме създадохме много добри възможности, които не вкарахме. През второто полувреме не създадохме толкова добри ситуации. Не съм доволен от начина, по който играхме след гола, който вкарахме. Ако бяхме вкарали още един или два гола, щяхме да се чувстваме по-комфортно. Сега трябва да останем фокусирани върху реванша“.

Не ни изненадаха, защото ние ги бяхме анализирали много добре. През първата част те не създадоха нищо пред нашата врата. Проблемът бе, че загубихме няколко втори топки. Ние трябва да се подобрим в тази част от играта. Когато сме с топката, трябва да бъдем много по-спокойни и уверени. Важното е да покажем нашите качества и да се възползваме от техните слабости. Хареса ми най-много резултатът. Хареса ми как играхме през първите 20-25 минути, как се борихме и когато страдахме, че не отстъпвахме назад“, продължи с анализа на двубоя словенецът.

Имаме футболисти с качества, които не използвахме. Това не ми хареса. Не показахме най-доброто си лице. Тези трима, които не бяха днес в състава ни липсваха, всички те имат качества. Най-важното е, че момчетата, които играха на техните места, се справиха много добре. В следващия мач ще имаме повече налични футболисти. И с тях ще може да увеличим нивото, да направим повече промени“, завърши Шимунджа. /БГНЕС