Шимунджа: Този резултат е заслужен предвид играта на двата отбора

Този резултат е заслужен предвид играта на двата отбора. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след равенството на българския шампион при гостуването на ХИК Хелзинки. Във Финландия нашият тим завърши наравно 1:1 със съперника и е втори в група С на Лига Европа с актив от четири точки след три изиграни срещи.

Анте Шимунджа.

Видях отбор, който се сбори, който иска да играе на ниво. Разбира се, изкуственият терен не е същият, но предвид мача, мисля, че е заслужен резултат“, започна словенският специалист след края на мача.

Когато водиш и получиш гол от статично положение не е добре, още повече, че досега се справяхме при статични положения. Трудно е да кажа, че загубшхме две точки. Този резултат е заслужен предвид играта на двата отбора“.

Да, това беше много добро действие. Имахме още 2-3 много добри положения през първата част, но това е футболът“, каза още Шимунджа. Матиас Тисера откри резултата за българския тим, преди финландците да изравнят чрез Перпарим Хетемай. Нонато, Кирил Десподов и Каули можеха да вкарат втори гол за Лудогорец, но в крайна сметка равенството остана непроменено. /БГНЕС