Шимунджа: Трябва да останем концентрирани за втория мач

"Започнахме много добре, имахме много шансове през първото полувреме, защото изпълнихме това, за което бяхме говорили в съблекалнята. Имахме много шансове, но понякога става така, че топката не иска да влезе във вратата, ударихме греда три пъти", сподели треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след победата над Жалгирис с 1:0 в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

На "Хювефарма Арена" в Разград българският шампион категорично надигра литовския си съперник и може да съжалява, че не си осигури по-добра преднина преди реванша следващата седмица.

"Орлите" поведоха в резултата още във втората минута, когато защитникът на гостите Иван Татомирович си отбеляза автогол. В следващите минути възпитаниците на Анте Шимунджа доминираха, като на три пъти техни удари срещнаха гредата, а Кирил Десподов пропусна отличен шанс за гол. Домакините обаче така и не успяха да стигнат до второ попадение, а в самия край Жалгирис остана с човек по-малко на терена след втория жълт картон на резервата Донатас Казлаукас.

"Можем да кажем, че сме щастливи от победата. През второто полувреме не играхме на толкова високо ниво, защото не изпълнихме това, за което бяхме говорили. Най-важното беше, че след две загуби в Европа днес спечелихме и опазихме вратата си суха. Имаме предимство, искахме да имаме предимство след първия мач. Но сега мога да кажа, че можехме да имаме по-голямо предимство. Това няма да промени подготовката ни за следващия мач. Трябва да останем концентрирани за втория мач. Нормално е да ни бъде трудно в реванша, защото това е плейоф за влизане в групите на Лига Европа", каза още Шимунджа.

Реваншът в Литва ще се играе следващия четвъртък. /БГНЕС