Шимунджа: Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена

Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа на днешната си пресконференция преди мача с Бетис. Двубоят от група С на турнира Лига Европа е утре вечер от 19:45 часа българско време на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

„Вкъщи винаги са нашият терен, фенове, всичко е наше, приятно е да се играе. Винаги е възможно да направим прогрес във всеки компонент от играта. Трябва да повторим хубавите неща, които направихме, и трябва да се подобрим в нещата, в които не сме толкова добри. Ние все пак играем срещу класни съперници и трябва да се адаптираме към техния начин на игра. Специално в защита трябва да сме фокусирани, концентрирани и спокойни. Трябва да сме близо до противника“, започна той.

Анте Шимунджа.

Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена. Това е футбол и не може да се прави в 90 минути от мача. Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. Няма да бъде по-различно на утрешния мач. Ясно е, че Доминик Янков няма как да играе. Кирил Десподов започна с тичане и ще видим реакцията след тези тренировки. Другите са на линия да играят. Ще се опитаме да направим най-добрия отбор, който ще бъде много агресивен и атакуващ“, допълни словенският специалист.

Ние сме амбициозен отбор. Знаем срещу кого ще се изправим утре. Ако имаме шанс, ще го грабнем с две ръце. От първия мач сме казали, че срещу когото и където и да играем, имаме цел да победим. Това ни е целта за утрешния мач“.

Когато сме в добър цикъл с победи, винаги има самочувствие и това е нормално за всеки един футболист. Ние не сме доволни от всеки мач, защото виждаме и лошите неща и опитваме да ги подобрим. Това не се случва само в Лудогорец, а във всеки футболен клуб в света. Опитваме се да повтаряме хубавите неща и да подобряваме нещата, в които не сме добри. Виждам израстване не само в играчите, а в цялата група на Лудогорец“, каза още Шимунджа.

Новото попълнение на българския шампион Нонато също беше част от днешната пресконференция. „Винаги се чувствам добре да играя на пълни стадиони, особено когато са наши фенове. Утре ще бъде така. Ще ни помогнат феновете, както ни помогнаха на предните мачове срещу ХИК и Рома. Надявам се с подкрепа на феновете спечелим“, сподели той.

Нонато (л).

Знаем важността на всички мачове. Нашият старши треньор и неговият екип се опитват да ни мотивират не само за мачовете, а и за тренировките. Опитват да извадят най-доброто от нас във всеки момент. Европейските мачове са друга атмосфера, но ние сме професионалисти и искаме да сме отдадени във всеки мач и всяка тренировка по един и същ начин“.

Както знаете, адаптацията е по-дълъг процес, но се чувствам добре в тези два месеца. Много неща са различни – начин на игра, култура. За мен и моите колеги от Бразилия е ново. Всички ми помагат. Всеки ден се опитвам да тренирам все по-добре, щастлив съм и искам да направя история в Лудогорец“, завърши бразилецът, който се разписа във вратата на Рома при дебюта си за „зелените“. /БГНЕС