Шимунджа: Трябва да сме умни срещу Андерлехт

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа разкри своите очаквания за първия двубой с Андерлехт от плейофите към 1/8-финалите на Лигата на конференциите.

„Очаквам много конкурентен мач, защото ще се изправим срещу най-големия отбор в Белгия, и то във фазата на елиминациите. Мислим мач за мач и искам да сме най-добре организирани в предстоящата среща“, започна той. „Много важно е да не мислим за проблемите на Андерлехт извън терена. Защото трябва да мислим само за себе си и как ще се представим на терена. Единственото нещо, което знаем е, че Андерлехт е много голям отбор и случващото се при тях не е предимство за нас“, добави словенецът.

Анте Шимунджа.

Казах, че Андерлехт е генерално най-големият отбор в Белгия, традициите имат значение. Дали са важни играчи на европейския футбол. Всеки клуб попада в криза понякога, нормално е. Това, което трябва да бъдем, е да сме умни. По време на подготовката срещнахме големи отбори, но Андерлехт играе по различен начин. Трябва да сме готови. От футболистите, на които мога да разчитам, всички са готови и са налични. Дори и Пипа Авила. Той ще бъде готов и ще е на пейката“, заяви специалистът.

Ще бъдем без трима наказани играчи – Недялков, Вердон и Пьотровски, знаете. Но останалите са готови да играят и вярвам, че ще ни бъдат полезни. Те имат качества и за това са част от Лудогорец. Вярвам, че могат да се справят в този мач. Всички ние сме заедно“, заяви още Шимунджа.

Титлата на България е нашата основна цел, но това не означава, че ще сме отпуснати срещу Андерлехт. Участваме в 3 състезания и искаме да се състезаваме във всички турнири. Искам да спечелим всеки един мач, в който участваме“, завърши Шимунджа.

Кирил Десподов също даде своето мнение преди утрешния двубой с белгийците. „Всички в съблекалнята са готови. Обичаме тези мачове, европейската сцена. Изиграхме добри срещи в Лига Европа, а сега трябва да ги затвърдим в Лигата на конференциите. Най-важното е как ще се представим и как ще подходим срещу Андерлехт. Ще действаме много сериозно“, заяви Десподов.

Кирил Десподов.

Съперниците в Турция, бяха грандове, дават ни самочувствие победата над Цървена звезда и равенството с Шахтьор Донецк. Съревновавахме се с тези големи отбори. В Лига Европа показахме, че можем да се надиграваме с големи европейски отбори като Рома и Бетис. Знаем какъв отбор е Андерлехт, подготвени сме добре и знаем какво ни очаква“, добави той.

За Андерлехт е предимство, че играят първенство от доста време. Но ние сме направили чудесна подготовка, готови сме. Играчите, които липсват заради наказания и контузии, наистина помагат много. Но треньорът каза правилно, че момчетата, които заемат техните места, имат качества и вярвам, че ще се справят по най-добрия начин. Но наказаните и контузените ще липсват, безспорно, защото когато са на терена, си оставят сърцето на терена“, завърши Футболист номер 1 на България за последните две години. /БГНЕС