Шимунджа: В Европа трябва да си много агресивен и концентриран през всички 90 минути

"Разбрахме се с момчетата преди мача, както и преди началото на груповата фаза, че искаме да играем. Това означава, че в Европа трябва да си много агресивен и концентриран през всички 90 минути, това беше ключово днес. Трябва да можем да жертваме всичко, показахме колко са ни важни трите точки. Имаме седем точки, а Рома има четири, говорим вече за математика, трябва да запазим тази разлика, ако искаме да продължим в Лига Европа, но ще играем мач за мач", коментира треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа след успеха с 2:0 срещу финландския ХИК в Лига Европа. Успехът гарантира на шампионите европейски мачове напролет, като "орлите" ще се целят във второто място, което за момента държат за сметка на Рома. Шимунджа обясни и защо капитанът на националния отбор Кирил Десподов не се появи в игра за "зелените".

Сега ще си починем, докато дойде следващият мач. Срещу Бетис ще играем у дома, знаем испанците как играят, трябва да бъдем на много високо ниво, ако искаме да вземем нещо от тях. Десподов изигра много мачове в последно време, чувстваше се малко уморен, реших да го оставя да си почине", заяви словенският специалист.

Защитникът Оливие Вердон пък обяви, че у дома Лудогорец може да победи всеки.

"ХИК е много добър отбор, но ние се бяхме подготвили много добре. Играем всеки мач като финал, бяхме готови на всичко, за да спечелим трите точки. Теренът беше труден за игра, но дадохме всичко от себе си. В Хелзинки беше по-трудно на изкуствения терен, но това е нашата работа, трябва да се адаптираме. Важни три точки за нас. На 27 октомври играем с Бетис, следващият финал за нас, у дома можем да вземем точки от всеки, атмосферата тук е страхотна, след това ще мислим за мача с Рома. Имаме своите трудни моменти при гостуванията, но в нашата къща играем като в нашата си къща и се борим за нея. След мача с ЦСКА работихме много, за да играем по начина, по който ни се получи днес", коментира той.

Полският халф на Лудогорец Якуб Пьотровски призна, че тимът още не мисли за директния мач с Рома, който ще реши съдбата на второто място в групата.

""Много важна крачка за нас, много важна победа, защото догодина отново ще играем в Европа. Днес показахме добра игра и просто сме много щастливи. Целият отбор играеше заедно много добре, това беше целта. Искаме да играем и да се състезаваме в Европа - знаехме, че трябва да сме по-агресивни спрямо срещата в Хелзинки. Знаехме, че трябва да пресираме много и да отбелязваме голове. Първо играем с Бетис вкъщи - а тук сме много силни, победихме Рома и ХИК, още не мислим за мача в Рим. Видях, че Бетис води дълго време на Рома, това беше хубаво за нас, но в крайна сметка мачът завърши 1:1", сподели Пьотровски. /БГНЕС