Шишков: Очакваме интерконекторът с Гърция да бъде готов в срок

„Правим всичко възможно за приключването на обекта. Разбира се, зависи от строителя. Всеки ден е ценен. Обектът е с разрешение за строеж до 2017 г.“. Това каза служебният регионален министър арх. Иван Шишков. Той инспектира строителството на интерконектора Гърция-България, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

По думите му не се очаква да има забавяне, и в момента текат процедурите по подписване на документите.

„Всеки ден получавам снимки, знам какви документи се дават и какви не се дават. Считам, че е добре периодично да идвам на място да проверявам“, посочи той и допълни, че държи постоянна връзка със строители, проектанти, надзорници, за да може да строежът на обекта да приключи по най-бързия начин.

„На няколко пъти имахме напрежение с надзорника относно документите. Все още не сме получили всички документи, които поискахме. Непрекъснато водим кореспонденция, надявам се до края на другата седмица да получим всички документи за извършеното досега строителство. Искаме ги за печелене на време преди въвеждането на обекта в експлоатация. Това, без което не може да бъде въведен обектът в експлоатация, трябва да бъде завършено. Според строителите интерконекторът с Гърция ще бъде готов до 10-15 септември", допълни Шишков./БГНЕС