Шон Пен помага лично на бежанците в Украйна

Американският актьор и режисьор Шон Пен Шон Пен съобщи, че се намира в Украйна, за да помогне на бежанците.

В собствения си профил в Туитър той публикува снимка с ръководителя на областната администрация на Лвов Максим Козицки.

Миналата седмица Шон Пен подписа споразумение, според което неговата фондация CORE ще оказва помощ на украинските бежанци в Полша. По силата на споразумението между CORE, чийто съосновател е той, и община Краков фондацията ще открие офис в историческия град в южната част на Полша и ще предоставя образователни дейности, а също така ще преустрои незаети помещения, за да настани около 50 бежанци, съобщи полската агенция PAP.

В края на февруари, когато започна руското нахлуване, двукратният носител на "Оскар" беше заснет да присъства на правителствена пресконференция в Киев и можеше да бъде видян да се среща с Володимир Зеленски във видео.

Пен и преди е привличал вниманието с навлизането си в политиката и актуалните теми, особено след като заедно с мексиканско-американската актриса Кейт дел Кастийо интервюираха мексиканския наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман, докато той беше в неизвестност.

През 2018 г. бе съобщено, че Пен е в Турция и снима все още неизлязъл документален филм за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в консулството на кралството. /БГНЕС