Шон Пен твърдо подкрепя ваксинацията срещу COVID-19

Шон Пен остава ангажиран с предишната си позиция, че ваксината срещу COVID-19 трябва да бъде задължителна за всички.

„Толкова съм благодарен, че публиката - и да, ще стигнем дотам, че ще поискам само ваксинирана публика - да има възможност да види това“, каза актьорът пред Майкъл Смеркониш от Cи Ен Ен в интервю за филма си „Flag Day”.

Пен изясни позицията си през юли, когато заяви, че няма да се върне на снимачната площадка на „Gaslit“, драмата за Уотъргейт, в която играе главния прокурор Джон Мичъл, докато целият екип не бъде ваксиниран.

На премиерата на новия си филм „Flag Day“ на 11 август Пен каза: „Искам хората, които не са ваксинирани, да не ходят по кината. Останете вкъщи, докато не се убедите в тези много ясно безопасни ваксини. "

„Не исках да се чувствам съучастник в нещо, което се грижи за една група, а не за другата“, каза Пен пред Cи Ен Ен, обяснявайки, че понастоящем само членовете на екипа, които работят в тясно сътрудничество с актьорите, трябва да бъдат ваксинирани. „И вярвам, че всеки трябва да се ваксинира. Смятам, че трябва да е задължително, като включване на фаровете в колата през нощта. "

Освен публичните си изявления, Пен също участва в усилията за увеличаване на достъпа до ваксини чрез своята организация с нестопанска цел CORE.

„Случайно попаднах в това, което стана CORE, защото за първи път слязох в Хаити [след земетресението през 2010 г.]. И след това с ваксинация и тестване, това беше просто продължение на работата, която вършихме там. Сега ваксинираме в Хаити и, разбира се, реагираме на неотдавнашното земетресение“, каза той.

На въпроса какво би казал на тези, които остават неваксинирани, Пен каза пред Cи Ен Ен, че има две категории по отношение на тези, които той нарича „съпротивляващи се на ваксини“ хора. „Има такива, които след като Агенцията за контрол на лекарствата и храните (FDA) даде пълно одобрение, ще продължат с това. Има и такива, които са се вкопали в един вид радикално либертарианство и политическа идентичност, която някак извратено е превърнала този въпрос в нещо, което забравя, че в Съединените американски щати - в цялата ни история - всичко се основава на независимостта, защото разбираме взаимозависимостта “, каза Пен.

„Цялата история на успешните неща в тази страна. И ако ще продължим с успешните неща - ако вземем някои от страхотните уроци, научени през последната година, някои от изключителните движения, Джордж Флойд, всичко, което се случва в обществото - ако ще вземем добрите части от това и ще го придвижим напред, ще го направим взаимозависимо. И мисля, че ваксинацията е началото на това, като се има предвид, че сега има такава заплаха за бизнеса, за начина на живот, за живота тук и по света. "/БГНЕС