Шотландия взе реванш от Украйна с три гола за 20 минути

Шотландия победи с 3:0 Украйна в отложен мач от първия кръг в Лигата на нациите. Джон Макгин откри резултата в 70-ата минута, а до края резервата Линдън Дайкс отбеляза още две попадения за "гайдарите". Шотландците бяха по-добрият отбор под дъжда на "Хемпдън Парк" и заслужено стигнаха до успеха, който ги изкачи на върха в група 1 на Лига "B".

С този успех домакините взеха реванш от съперника, който ги елиминира пак на „Хемпдън Парк“ през юни в полуфинален плейоф за Световното първенство.

Предвид развоя на мача подобна развръзка не изглеждаше особено вероятна, след като до 70-ата минута резултатът бе 0:0, макар че домакините играеха по-добре.

Точно тогава обаче, Джон Макгин успя да овладее в наказателното поле и да вкара с удар по земя в долния ляв ъгъл на вратата на съперника. Оттам-нататък всичко за Украйна приключи.

На сцената излезе Линдън Дайкс, който вкара два пъти с глава след корнери в 80 и 87-ата минута, за да направи успеха категоричен. В крайна сметка украинците нямаха точен удар към вратата на опонента, докато шотландците имаха 8 и общо 24.

Така те вече са лидери в групата си с 9 точки и ако запазят позицията си ще се изкачат в елитната дивизия, докато Украйна остава със 7. В събота Шотландия приема Република Ирландия, а следващия вторник гостува на Украйна в потенциален решаващ сблъсък. Преди това украинците ще играят и срещу Армения. /БГНЕС