Щабът на Манолова ще изготви жалба за касиране на вота до края на седмицата

Щабът на независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова ще изготви жалба с искане за касиране на изборите до края на тази седмица, предаде репортер на БГНЕС.

На балотажа в неделя Манолова загуби битката за София от настоящия кмет Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. Разликата в гласовете между двете според 100% протоколи е 20 366 гласа. За Фандъкова са гласували 49.98%, а за Манолова – 45.13%. За столичен кмет с бюлетина „Не подкрепям никого” са гласували 20 493 избиратели или 4.89%.

На пресконференция Манолова съобщи, че е готова исковата молба срещу Борисов и тя ще бъде депозирана още днес или във вторник. Тя ще съди премиера заради думите му в телевизионно интервю, в което я обвини в схеми за купуване на гласове и намеси името ѝ с това на братя Галеви.

На балотажа беше даден един изключително важен политически знак – хора с различни политически убеждения пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост. Той ще ни трябва в битката срещу едноличната власт, заяви още Мая Манолова.

Димитър Делчев от щаба на Манолова коментира сериозните, по думите му, притеснения, които имат относно изборите и начина, по който те са се провели и подготвяната жалба за касиране на вота, каза Делчев.

Факт е, че на тези избори отново имаше сериозни манипулации, отново имаше множество сигнали за купен вот и тази разлика, която е от 5%, подлежи на доста сериозно съмнение

Както обявихме и в изборния ден, ние от щаба на г-жа Манолова смятаме да подадем жалба за преразглеждане на изборите и за повторно преброяване на секциите, в които има такива проблеми, заяви Делчев.

Жалбата ще бъде внесена до края на тази седмица. /БГНЕС