Шумът в ушите: За какви болести предупреждава

Постоянният шум в ушите не може да бъде пренебрегнат, това може да е признак на няколко заболявания. Лекарите казаха, че засиленият симптом може да показва опасност за здравето.

Шумът в ушите може да е признак на възпалителен процес в организма. Най-често появата на симптомът е свързана с навлизането на вода или чужди предмети в органите на слуха.

Също така, появата на шум в ушите може да е признак на аденоиди. Когато се появи такъв симптом, най-добре е да се консултирате с УНГ специалист. Лекарят ще постави диагноза и ще подбере подходящото лечение.

В допълнение, съдовите заболявания могат да бъдат придружени от шум в ушите. Най-често този симптом се появява при хора, предразположени към атеросклероза и хипертония. Появата на този симптом е причина да се подозира високо кръвно налягане.

Друга причина за шум в ушите е остеохондрозата на шийния отдел на гръбначния стълб. Ако болестта не бъде открита навреме, това може да доведе до сериозни последици: да засегне работата на нервните окончания и кръвообращението и дори да навреди на мозъка. Сесиите терапевтичен масаж и намаляване на стреса ще помогнат да се отървете от остеохондрозата./РИА Новости, БГНЕС

Тагове: