Шумен е сред градовете с най-скъпа вода, от Нова година още по

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложи по-висока цена на водата от Нова година. Сред градовете с увеличена цена попада и Шумен, където в момента се плаща най-скъпо за кубик чешмяна вода, предава кореспондентът на БГНЕС за региона.

В момента ВиК Шумен продава кубик вода за 3,40 лева. Тази цена, спрямо качеството на услугата, която се получава е твърде висока, коментира Юлия Кунева. Тя е категорична, че качеството на водата е лошо.

„Понякога тече много мътна, понякога спира внезапно. Когато попитаме защо – ни обясняват, че е авария. Добре, но тя понякога продължава 24 часа, което без да е предупредено, е фатално за хора с малки деца”, посочи Кунева.

„С нищо не се е подобрило качеството все още, след всички обещания, че ще има пречиствателна станция и т.н. Нищо не е направено по въпроса”, заяви още Кунева.

Предложената нова цена за града е по-висока с 12 стотинки. Управителят на ВиК дружеството в Шумен заяви, че няма да подпише заповед за увеличение.

„Социалната поносимост е вдигната от 3.50 на 3.80 лв.. Но и преди ви казах, че цената на водата няма да се вдига за гражданите на Шумен”, категоричен е Илиян Илиев.

Новите цени трябва да влязат в сила от началото на следващата година. /БГНЕС