Швьонтек с трета чиста победа в Ню Йорк

Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи със солидното си представяне в Откритото първенство на САЩ, след като победи американката Лорън Дейвис с 6-3, 6-4 в мач от третия кръг на турнира.

За полякинята това бе трети пореден чист успех в Ню Йорк, но този път тя трябваше да се потруди по-сериозно, тъй като изоставаше с 1-4 във втората част, преди да вземе пет поредни гейма и да затвори мача. "Щастлива съм, че успях да затворя мача в два сета и да продължа напред. Това беше много важно за мен. Тя играе напълно различно от повечето тенисистки и това малко ме извади от ритъм, но се радвам, че се борих до края", сподели Швьонтек след победата, дошла след точно два часа игра.

За Швьонтек, която преследва първото си участие в четвъртфиналите на Ю Ес Оупън, предстои сблъсък с германката Юлия Ниймайер, която победи Кинуън Джан от Китай с 6-4, 7-6(5).

В среща на две шампионки от Големия шлем чехкинята Петра Квитова постигна драматична победа над Гарбине Мугуруса с 5-7, 6-3, 7-6(10) за два часа и 38 минути игра. 21-та поставена в схемата Квитова ще играе местната фаворитка Джесика Пегула в спор за място на четвъртфиналите. Опитната французойка Ализе Корне, която отстрани миналогодишната шампионка Ема Радукану в първия кръг, бе спряна от американката Даниъл Колинс с 4-6, 6-7(9). За Колинс предстои двубой с Арина Сабаленка от Беларус, която даде само два гейма на французойката Клара Бурел - 6-0, 6-2.

Още една тенисистка от Беларус - Виктория Азаренка - намери място в осминафиналите след победа над Петра Мартич с 6-3, 6-0. В следващия кръг двукратната шампионка от Аустрелиън Оупън ще играе с чехкинята Каролина Плишкова, която надви Белинда Бенчич в три сета. /БГНЕС