Швьонтек започна успешно защитата на титлата си в Париж

Действащата шампионка на Ролан Гарос Ига Швьонтек стартира с победа участието в тазгодишното издание на надпреварата от Големия шлем, след като надигра добрата си приятелка Кая Юван с 6-0, 7-5 за около час и половина игра.

Швьонтек ще играе с шведката Ребека Петерсон в следващия кръг.

Полякинята започна ударно двубоя и не даде гейм на словенката в откриващата част. Втората бе далеч по-оспорвана, като Швьонтек дръпна с пробив за 3-1, но Юван го върна още в следващия гейм. В края на сета Юван имаше два скрити сетбола в 11-ия гейм, които не успя да оползотвори. На свое подаване обаче представителката на Словения се пропука преди сетът да влезе в тайбрек – Швьонтек реализира четвъртия си мачбол за крайната победа, отпразнувайки по перфектен начин 20-ия си рожден ден.

Осмата в основната схема ще играе в следващия кръг с шведката Ребека Петерсон, която елиминира американката Шелби Роджърс в три сета. За втори кръг се класираха още Мадисън Бренгъл, Полона Херцог, която елиминира 16-та в схемата Кики Бертенс, Хармъни Тан и финалистката от 2019 Маркета Вондушова – Тан и Вондрушова ще бъдат съпернички в следващата фаза. /БГНЕС