Шварцман спря Димитров в третия кръг на Ролан Гарос

Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция, след като загуби от аржентинеца Диего Шварцман с 3-6, 1-6, 2-6. Само преди няколко седмици Димитров разби Шварцман с 6-0, 6-3 на Мастърса в Мадрид, но днес аржентинецът доминираше и стигна до убедителна победа на корт Симон Матийо.

Шварцман игра на много високо ниво днес

Мачът започна кошмарно за Гришо - с пробив на Шварцман още в първия гейм. Димитров допусна изоставане от 0-40, успя да навакса до 40-40, но не и да спаси подаването си. Аржентинецът не само затвърди пробива, но направи и още един за 3-0 в своя полза. Българинът отговори с брейк, след което намали изоставането си до 2-3. До края Григор обаче сбърка още веднъж на свой сервис и Шварцман затвори сета с 6-3.

В началото на втората част Шварцман отново успя да дръпне в резултата, след като проби за 3-1, а след това и за 5-1, за да приключи сета с 6-1. Димитров сякаш се събуди в третия сет и дръпна с 2-0, но след това съперникът му отново влезе в серия и взе шест поредни гейма, за да затвори мача след 2 часа и 15 минути игра.

Статистиката от срещата подчерта превъзходството на Шварцман, който спечели повече от 50 процента от точките на сервис на Димитров и постигна осем пробива. Аржентинецът завърши с 20 печеливши удара и 20 непредизвикани грешки, докато Григор направи 26 уинъра и цели 59 грешки. По този начин българският тенисист загуби петия си мач срещу Шварцман, но продължава да води с 3-2 в дуелите помежду им.

От своя страна 15-ят поставен в схемата Шварцман достигна осминафиналите на Ролан Гарос за четвърти път в последните пет години, а там може да срещне Новак Джокович, ако световният номер 1 спечели двубоя си с Аляж Бедене. /БГНЕС