Швед спря Нестеров във втория кръг на квалификациите в София

Младият български тенисист Пьотр Нестеров не успя да се класира за основната схема на турнира от сериите АТП 250 в София, след като загуби от шведа Драгош Мъдъраш с 4-6, 2-6 в мач от втория кръг на квалификациите в "Арена Армеец".

Пьотр Нестеров

Вчера 19-годишният българин, №884 в световната ранглиста, записа първата си победа на ниво АТП още в дебютното си участие на турнир от такъв ранг, след като надви италианеца Салваторе Карузо със 7-6 (4), 6-4 на старта на квалификациите. По този начин София Оупън започна с българска победа още в първия ден, а Нестеров се превърна в петия българин, записал успех в турнира.

Днес срещу 314-ия в света Мъдъраш Нестеров имаше проблеми със сервиса си, като даде на съперника си цели 16 възможности за пробив и загуби подаването си пет пъти. Нестеров също успя да стигне до два пробива, но в крайна сметка опонентът му бе солиден и стигна до чист успех след час и 38 минути игра, за да намери място в основната схема.

С това българското участие на София Оупън за понеделник не приключва, тъй като не преди 18:00 часа третата ни ракета Александър Лазаров ще се изправи срещу чеха Иржи Лехечка в двубой от първия кръг на основната схема. /БГНЕС