Швейцария надви Камерун за успешен старт на Мондиала

Отборът на Швейцария започна по успешен начин участието си на Мондиал 2022 в Катар, след като победи Камерун с 1:0 в първи мач от група G на турнира. На стадион "Ал Джануб" в Ал Уакра двата тима си размениха по едно полувреме, но опитът и класата помогна на швейцарците да стигнат до трите точки.

През първото полувреме играчите на Мурат Якин владееха повече топката, но бяха беззъби в нападение, докато камерунците бяха опасни при контраатака. Африканският тим пропусна няколко много добри положения за гол и в крайна сметка почивката дойде при 0:0. "Кръстоносците" излязоха преобразени за втората част и още в 48-та минута поведоха в резултата, след като Бреел Емболо бе оставен непокрит в наказателното поле след добър пас на Джердан Шакири и не сбърка от близко разстояние. В следващите минути тимът на Ригоберт Сонг се отвори в търсене на изравнителен гол и това позволи на швейцарците да създадат още няколко опасности, но вратарят на Камерун Андре Онана бе на своето място и опази вратата си от втори гол. В заключителните минути играчите на Камерун нямаха сили да наложат финален натиск и двубоят завърши при резултат 1:0 за Швейцария.

Така Швейцария поведе в класирането на групата преди довечера Бразилия и Сърбия да премерят сили в другия мач. За Швейцария предстои двубой с Бразилия в понеделник, 28-ми ноември, от 18:00 часа, докато Камерун ще играе със Сърбия в същия ден от 12:00. /БГНЕС