Сидеров: 7-те процента на ВМРО ще струват на българите 3 млрд.

Изборите за Европейски парламент се провеждат в нарушение на европейските норми. Защо, защото методиката за разпределяне на мандатите е порочна. На тези избори участваха едва 1/3 от българските избиратели. Това каза пред бТВ лидерът на партия „Атака” Волен Сидеров.

Сидеров припомни, че още през януари от „Атака” са внесли поправка в Изборния кодекс, която е отхвърлена от ПГ на ГЕРБ, когато начело е бил Цветан Цветанов. „Сега има друг председател. Става дума за следното според Европейски нормативи бариерата не може да бъде повече от 5%. Българската е 5,8%“, подчерта Сидеров. Според него така се получава „по-евтин мандат“.

През годините сме предлагали субсидиите за партиите да отпаднат изобщо. Ако финансовото министерство поиска връщане на пари, партията "Атака" ще ги върне, каза още Сидеров, след като стана ясно, че на пет партии неправилно са изплатени суми, значително надвишаващи полагащата се субсидия от 11 лв. за един действителен глас.

"Ако изчислите субсидията, която получа всяка от трите партии в коалицията Обединени патриоти, ще видите, че парите, хвърлени за избори от ВМРО, надвишава в пъти субсидията, която те получават. Дори през годините за нищо да не са харчили, а да са събирали всичко, пак няма да им стигне това, което са похарчили. По наши сметки – между 6 и 8 млн. са похарчили от ВМРО за тези избори. Главно за застъпници – в един град като Пазарджик, например, те имат между 500 и 1000 застъпници", заяви Волен Сидеров.

"Затова аз не поздравих Каракачанов в изборната нощ. Как да поздравя една измама. Аз много добре знам как е постигнат този резултат. Това не е честен вот", заяви още Сидеров.

Сидеров изтъкна, че резултатът на ВМРО е бил резултат от една голяма сделка. „Тези 7% ще струват на българския народ 3 млрд. имам предвид самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ“, посочи Сидеров и обясни, че ВМРО не са получавали повече от 1% на парламентарни избори досега.

Доста усилия положих, за да е факт т.нар. "малка коалиция". Каракачанов да благодари, че е на тази позиция, разполага с огромен бюджет в Министерство на отбраната и постига такива резултати, заяви още Сидеров и категорично заяви, че е "опериран" от чувство за завист. /БГНЕС