Сидеров, Чуколов и Шопов са изключени от ПГ на "Обединени патриоти"

Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов са изключени от ПГ на "Обединени патриоти". Това стана ясно в началото на пленарното заседание, предаде репортер на БГНЕС.

Решението е взето на 25 юли 2019 г. от парламентарната група на "Обединени патриоти". От там уверяват, че това няма да повлияе на стабилността на коалицията.

„Тримата депутати могат да останат и да се присъденият към нас. Това си е тяхно решение“, каза зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов. „Коалицията „Обединени патриоти“ съществува, тя продължава своя път, тя държи на подписите, които е положила под коалиционното споразумение с ГЕРБ. Ангажиментите за управлението на страната продължават да бъдат и наши. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция“, заяви съпредседателят на ПГ „Обединени патриоти“ и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов. На въпрос дали без депутатите на Сидеров те стават малцинство, Веселинов заяви, че е имало и правителство на малцинството. „Няма причини да съгласуваме вътрешно коалиционните си отношения с Борисов. Една коалиция е общност на цели, идеи и добри отношения между хората“, добави Веселинов и отсече, че управлението на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ продължава. Той каза още, че те не са женени за „Атака“, както за парното. „Развод. Нормално. 20 човека казаха не ги искаме и край. Няма драма. Животът продължава“, отсече Валентин Касабов. Даниела Дариткова от ГЕРБ каза, че те не се месят във вътрешните работи на други партии. „Би следвало всички спорове те да решат помежду си“, заяви тя и добави, че към момента няма данни за преформатиране на кабинета, както и че ако има проблем, той ще бъде решен в рамките на коалиционния съвет. /БГНЕС