Siemens Energy предложи да се създаде плейлист за турбината за „Северен поток”

Нашата прочута турбина все още не е там, където трябва да бъде. Тя стои самотна на площадката ни в Мюлхайм. Нека да направим услуга на бедното създание и да създадем @Spotify плейлист. Какво трябва да бъде включено?

Ще започнем със "So Lonely" на групата @ThePoliceBand ... какви са вашите предложения?

Това пише в пост в Туитър германската компания Siemens Energy, в който е публикувана и снимка на готовата за транспортиране турбина за „Северен поток”.

https://twitter.com/Siemens_Energy/status/1559869349363695616?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

В началото на август германският канцлер Олаф Шолц посети производствения цех на Siemens Energy в Мюлхайм и разгледа турбината. Той заяви, че Германия е готова „по всяко време” да я изпрати за „Северен поток”, тъй като тя е отремонтирана, готова за експлоатация и може да бъде включена. Според него, руската страна трябва да информира, "че се нуждае от него", и да предостави митнически и транспортни документи. От своя страна, председателят на Siemens Energy Кристиан Брух, също потвърди, че за транспортирането на турбината липсва участието на руската страна.

От 27 юли газопроводът "Северен поток" работи с около 20% от максималния си капацитет поради спирането на две газови турбини. Една от тях, произведена в Канада от Siemens Energy, беше изпратена за ремонт в Монреал. Заради санкциите на Отава срещу Москва производителят първоначално отказваше да върне ремонтираното оборудване на Германия, но след многобройни искания от страна на Берлин все пак реши да го изпрати. На 25 юли „Газпром” обяви принудителното спиране на още една газова турбина в компресорната станция „Портовая” поради изтичане на срока преди капиталния ремонт. Така в експлоатация остава само една турбина. /БГНЕС

Мюлхайм / Германия