Сийка Милева: Над 400 души са привлечени под отговорност след акция "Бяло"

“Над 400 лица са привлечени под отговорност, 254 са образуваните досъдебни производства, 300 адреса са били проверени, като цифрите непрекъснато се увеличават, тъй като колегите продължават да работят по акцията. От акция "Бяло" над 10 000 дози наркотици бяха изнесени, сред които метаамфетамин, кокаин и други. Бяха иззети над 2 700 стръка марихуана".

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева за проведената специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, предаде репортер на БГНЕС. За първи път от година и половина - говорителят на главния прокурор дава съвместен брифинг с главния секретар на МВР и директора на ГДНП.

За прокуратурата винаги един от основните приоритети е борбата с наркоразпространението. Свидетели сме как деца тровят деца. Заедно с колегите от МВР предприемаме единни и конкретни мерки срещу борбата с наркоразпространението в училищата. Прокуратурата се подготвяше за тази акция-бяло повече от месец, като в последствие бяха включени и колегите ни от МВР. По време на разследването бяхме свидетели как 17-годишен ученик продаваше наркотик за 50 лв., което е потресаващо”, уточни още Милева.

Тя съобщи и, че над 10 нарколаборатории са били регистрирани по време на акцията, в големите градове като София, Пловдив и Добрич, след което добави, че от дома на човек в гр. Добрич е била иззета сумата от над 30 000 евро. “Освен това нарколабораторията в гр. Пловдив е регистрирала големи приходи от тази незаконна дейност”, подчерта още Милева. “Единно с Прокуратурата и занапред ще бъдем все така активни и ще се борим срещу наркоразпространието”, заяви и главният секретар на МВР Петър Тодоров. /БГНЕС