Силен ден за родните гимнастички на Световната купа в Казан

Отлично начало за България на провеждащата се в руския град Казан Световна купа по художествена гимнастика.

Боряна Калейн е в позиция за медал от многобоя. Тя е на трето място след изпълнението на първите два уреда (обръч и топка) след сестрите Дина и Арина Аверини. Другата ни представителка Катрин Тасева заема пето място във временното класиране.

И двете ни представителки в индивидуалното влизат във финалите и на двата уреда. Боряна Калейн влиза с втора оценка на обръч (21.150) и трета на топка (20.950), докато Катрин Тасева с четвърта на топка (20.550) и седма оценка на обръч (19.950).

Малко след това пък ългарският ансамбъл по художествена гимнастика изигра фантастично съчетанието си с пет топки и с оценка от 29.000, толкова, колкото имат и домакините от Русия, се класира за финалите на уреда в неделя.

Утре Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят бухалки и лента, а ансамбълът - съчетанието с три обръча и два чифта бухалки. Денят за българската гимнастика стана още по-хубав, след като Варна бе избран за домакин на Европейското първенство през 2021 г. Това ще бъде първо домакинство на страната ни на шампионат на Стария континент. /БГНЕС