Силвано Пранди: Целта винаги е максимумът във всеки мач

Целта винаги е максимумът във всеки мач. Това заяви селекционерът на националния отбор по волебойл за мъже Силвано Пранди на днешната открита тренировка в зала „Христо Ботев“, предаде репортер на БГНЕС. България се подготвя за началото на Волейболната лига на нациите, като нашите ще открият надпреварата в Римини, Италия, с мач срещу Франция на 28 май от 11:00 часа българско време.

Силвано Пранди

„По отношение на очакванията, ние винаги си поставяме максимални цели. Не може да тръгваме с очаквания да сме четвърти, шести или десети. Целта винаги е максимумът от всеки мач, но това е основната задача, да дадем максимума от себе си във всеки един двубой“.

„Цветан Соколов и Георги Петров ще пристигнат в понеделник, Георги Петров приключи по-късно клубното първенство, Цветан Соколов ще се подложи на операция на два зъба – в петък трябва да му извадят втория зъб, така че от понеделник ще е на линия. На 15 май ще се включи последният състезател Радослав Парапунов“, продължи той по отношение това кога ще пристигне Цветан Соколов.

На въпрос на БГНЕС за това дали има усещане за ново начало предвид паузата от последните мачове, Пранди отвърна: „Аз мисля, че това важи за всички национални отбори, сега започват подготовка, повечето не са играли мачове от доста време, така че сме на равни начала с останалите тимове. Не бих могъл да кажа дали ще е положително, защото за първи път ми се случва в практиката – предстои да разберем как ще се отрази на отборите това, че ще са изолирани един месец в „балон“ – всичко зависи от адаптацията им към условията“, завърши той. /БГНЕС