Симеон Николов: Постигнахме целите си за този сезон, в плейофите ще се забавляваме

Постигнахме целите си за този сезон, в плейофите ще се забавляваме. Това заяви в интервю за БГНЕС разпределителят на Левски Симеон Николов, който заедно с още петима „сини“ волейболисти бе отличен в Отбора на годината на церемонията „Синя звездна класация“, на която ОСК Левски награди най-добрите си спортисти за изминалата година.

Николов, един от двамата синове на бившия национал Владимир Николов, получи приза заедно със съотборниците си Александър Къндев, Константин Чипев, Кристиан Титрийски, Владимир Хаджиев и Костадин Козелов. Те бяха част и от националния отбор на България за юноши до 18 г., който първо спечели Балканиадата, а след това взе и бронз на Европейското първенство в Грузия.

„Наградата е отборна, тъй като без останалите момчета, треньорите, Българската федерация по волейбол и волейболен клуб Левски, тези успехи нямаше да са възможни. Благодаря от името на целия отбор на 166-о СУ „Васил Левски“ и на БФ Волейбол“, започна Николов.

Талантът се върна към страхотните мигове от Балканиадата и Евроволей, като призна, че положените усилия са дали резултат на игрището. „Ние спечелихме не само Балканиадата, но и взехме бронз на Европейското. Прекрасно е да знаеш, че целият труд през миналото лято, дошъл след много емоции, много кръв и сълзи си е заслужавал. А, най-хубавото чувство е, че можем да зарадваме България, нашите съотборници и семейството ни.“.

Един от синовете на Владимир Николов сподели и какво смята за позицията, на която се подвизава – а именно разпределител. Според него това е най-отговорният пост във волейбола. „Лично според мен, да си разпределител е най-отговорната позиция във волейбола, тъй като почти всяко разиграване, всяка топка ти пипаш, взимаш най-много участие. Бих казал, че да си разпределител е много по-трудно психически отколкото физически. За да си разпределител, трябва с абсолютно всеки един нападател и играч да имаш връзка – да разбираш кога са затруднени и да им помагаш, когато можеш“.

Симеон говори и за предстоящите плейофи в Супер Волей. Левски завърши на второ място в крайното класиране на редовния сезон и ще играе на четвъртфиналите срещу Монтана. „Мисля, че малко не ни достигна да станем първи. Както се казва, Нефтохимик ни излъгаха в нашата зала, и двата гейма ги водехме, те после ни обърнаха. Този отбор има много потенциал, тъй като повечето играчи сме млади, като изключим трима. Успяхме да постигнем нашите цели за тази година, тъй като догодина можем да участваме на европейски турнир – а за плейофната фаза, като знаем, че няма много напрежение заради постигнатите цели, гледаме да се забавляваме и да играем възможно най-добре“.

Запитан относно това докъде могат да достигнат „сините“ в плейофите предвид вече постигнатите цели, той отвърна: „Мисля, че имаме потенциал да бием Монтана. После най-вероятно ще сме срещу Хебър – тях сме ги били вече два пъти, но знаем, че това е може би най-класният отбор в българската Суперлига. Там вече каквото стане, ние ще се борим за Левски и за емблемата, ще гледаме да се забавляваме и да играем добре“, завърши той. /БГНЕС