Симоне Индзаги: Винаги сме вярвали, че можем да стигнем до финала

Винаги сме вярвали, че можем да стигнем до финала. Това заяви старши треньорът на Интер Симоне Индзаги след успеха над градския съперник Милан с 1:0 в реванша от полуфиналите на Шампионска лига. „Нерадзурите“ спечелиха с общ резултат 3:0 и се класираха за първия си финал в надпреварата от 2010-а насам, когато надвиха Байерн Мюнхен с 2:0.


„Ще осъзнаем напълно постигнатото в следващите няколко дни. Това е сбъдната мечта. Винаги сме вярвали, че можем да стигнем до финала, имахме страхотен път до него. Какво ме задоволи в играта? Всичко. Тичането, мотивацията, концентрацията…момчетата бяха много добри“, сподели наставникът на Интер, чийто тим ще се изправи срещу един измежду Манчестър Сити или Реал Мадрид на 10 юни в Истанбул.

Специалистът добави, че сега ще седне и с удоволствие ще изгледа реванша между „гражданите“ и Кралския клуб, който е тази вечер от 22:00 часа българско време. Първата среща в Испания завърши при равенство 1:1. Независимо кой продължи към Истанбул, Интер ще бъде в ролята на аутсайдер.


„Те са два от най-добрите отбори в Европа. Първият двубой бе много оспорван. Ще наблюдавам срещата при огромен интерес!“, призна Индзаги, чийто тим е в серия от осем поредни победи във всички турнири и е трети в Серия А, на пет точки пред петия Милан в борбата за топ 4.

Колегата на Индзаги Стефано Пиоли бе видимо разочарован след отпадането на неговите момчета. „Нормално е да си разочарован след загуба в полуфинал, особено в дерби. Играчите дадоха всичко в двете срещи, но Интер си заслужи класиране на финала. Те играха по-добре от нас, печелейки и двата мача. Предвид нашия път и това, което сторихме в последните три години, щеше да бъде превъзходно да стигнем до финала. Но не го направихме, това е огромно разочарование“, каза старши треньорът на „росонерите“. /БГНЕС