Синът на прокурора от Перник остава в ареста

Васил Михайлов, синът на прокурора от Перник, остава в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд, предаде репортер на БГНЕС.

„Потвърждавам думите на моя адвокат, моите действия не са били породени от хулигански подбуди, а самозащита. Никога не съм скачал без причина. Моля за по-лека мярка“, заяви Михайлов.

Той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник, Бисер Михайлов. След множество оплаквания за побои на различни хора, Васил Михайлов беше арестуван на 15 юни 2022 г.

От прокуратурата посочиха, че няма опасност от това Михайлов да се укрие, но неговите самоволни действия за насилие са и постоянни и могат да доведат до извършване на ново престъпление. По тази причина беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Софийски апелативен съд потвърди решението на Районния съд в София и остави Михайлов в ареста. БГНЕС припомня, че Васил Михайлов беше арестуван заради уличния тормоз в град Перник. Според прокуратурата младият мъж е изключително агресивен и не веднъж е демонстрирал чувство за безнаказаност. При нападенията е използвал боксове, ножове и е викал приятели, които да снимат клипове, твърдят още разследващите. /БГНЕС