Синер стартира успешно защитата на титлата си в София

Действащият двукратен шампион Яник Синер започна с победа защитата на титлата си на тенис турнира от АТП 250 София Оупън. В зала „Арена Армеец“ в столицата италианецът се справи категорично с португалеца Нуно Борхес с 6-3, 6-4. Срещата продължи около един час и 25 минути.

Яник Синер.

10-ият в световната ранглиста наложи волята си от самото начало, като проби първото подаване на 93-ия в света португалеца. До края на частта той не допусна колебания и спечели комфортно с 6-3. Във втория сет отново един-единствен пробив бе достатъчен за шампиона от последните две издания да се поздрави с крайния успех.

Синер приключи с десет аса и загуби само четири точки на първи сервис за целия мач, като не се наложи да спасява нито една точка за пробив. Поставеният под номер 1 в основната схема завърши с близо два пъти повече уинъри – 23 на 12, а при непредизвиканите грешки бе с 20 за сметка на девет в графата на Борхес.

В спор за място на полуфиналите шампионът в столицата ще играе с един измежду последния мач на сингъл от програмата – Александър Вукич от Австралия, и испанския ветеран Фернандо Вердаско. Напред днес продължиха още Камил Майхжак, Ян-Ленард Щруф, Холгер Руне и Марк-Андреа Хюслер, който хвърли бомбата, елиминирайки втория поставен Пабло Кареньо Буста в три сета. /БГНЕС