Синер свали Алкарас от трона в Маями и върха в ранглистата

Яник Синер детронира световния №1 Карлос Алкарас и ще играе за титлата на Мастърс турнира в Маями. Така италианецът взе реванш за загубата си на полуфинала в Индиън Уелс.

Синер спечели с 6-7(4), 6-4, 6-2. Поражението на Алкарас означава и че той слиза от върха в световната ранглиста. В понеделник там отново ще се качи Новак Джокович. Сърбинът не игра и на двата турнира в САЩ.

В първия сет Синер, който по-рано в турнира победи и Григор Димитров, поведе с пробив. Миналогодишният победител Алкарас го върна и изравни. В края двамата си размениха по още един пробив и се стигна до тайбрек, спечелен от испанеца. Размяната на пробиви продължи и във втория сет. В него Алкарас два пъти падна на лявата си ръка и това се отрази сериозно на представянето му в третия сет, където Синер проби два пъти и стигна до успеха.

На финала той ще срещне Даниил Медведев, надвил Карен Хачанов след 7-6(5), 3-6, 6-3. Това е пети пореден финал за руснака. Медведев спечели последователно титлите в Доха, Ротердам и Дубай. После той загуби финала в Индиън Уелс от Алкарас. /БГНЕС