Сингапур предостави грант за предстоящото шоу на Тейлър Суифт

Сингапур съобщи, че е предоставил безвъзмездна помощ за провеждането на рекордното турне Eras Tour на Тейлър Суифт в града-държава, което е единствената спирка на поп-иконата в Югоизточна Азия, предаде АФП.


В съвместно изявление Министерството на културата и Сингапурският съвет по туризъм заявиха, че властите са работили директно с организаторите на концерта.

Изявлението последва съобщенията, че миналата седмица тайландският премиер Сретха Тависин е заявил, че Сингапур е сключил ексклузивна сделка Суифт да свири само в града-държава, но не и в други държави от Югоизточна Азия.

Сингапур отказа да разкрие размера на безвъзмездната помощ и не каза дали е била постигната ексклузивна сделка, позовавайки се на търговска тайна.

Сингапур не спомена директно обвиненията, но заяви, че концертите на Суифт "вероятно ще донесат значителни ползи за сингапурската икономика".

Ветеран в развлекателния бизнес, който не пожела да бъде назован, заяви, че ексклузивните сделки "не са нещо необичайно да се искат, но не е толкова обичайно изпълнителите да се съгласяват с искането".

"Някои от по-големите организатори биха могли да имат повече влияние", добави източникът.

След премахването на пандемичните ограничения Сингапур привлече много международни изпълнители, сред които Blackpink, Хари Стайлс, Ед Шийран и Coldplay.

Суифт ще изнесе шест разпродадени концерта на Националния стадион в Сингапур в началото на март, на които се очаква да присъстват повече от 300 000 фенове.

След Сингапур Суифт ще се отправи към Европа по време на турнето си, което се очаква да донесе зашеметяващите приходи от около 2 млрд. долара. /БГНЕС