Синовете на волния вятър от Югозапада откриха Мотосезон-2024

Стотици мотористи от Югозапада, представители на всички течения в мотохобито, се събраха днес в Полигона край Благоевград, за да открият Сезон-2024 г., предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Денят на синовете на волния вятър започна с водосвет, мотообиколка на Благоевград и демонстрации, а през цялото време от уредбата звучеше твърд рок.

Над Полигона няколко кръга направи и мото-парапланер, така на практика сезонът бе открит и по въздух. На полигона се събраха пистови и кросови машини, АТВ-та и рокери, за да открият дългоочакваният мотосезон.

„Днес е нашият ден, добре дошли, тук сме за да покажем че ни има, че съществуваме“. Така организаторът Николай Янчев поздрави събралите се край Е-79 мотористи. Той ги призова да бъдат отговорни на пътя, а останалите участници в движението да се съобразяват с мотористите и да ги пазят, след което запозна участниците с програмата на мотосъбора.

„Вие сте страхотни, истинска общност, събирате се за 19-ти път, правите добри неща като благотворители за Благоевград, нека това да е голямата ви страст, а моторите да бъдат само хоби, пожелавам ви да бъдете здрави, да имате един страхотен сезон“, каза в словото си кметът на Благоевград Методи Байкушев, който откри сезона.

Отец Евгени отслужи водосвет, след което благослови мотористите.

След първата част на демонстрациите, предимно управляване на кросовите мотори на задна гума, близо 1 000 мотора потеглиха по Е-79 към Благоевград за обиколка по улиците му. /БГНЕС