Сираков: Феновете на Левски трябва да бъдат спокойни

"Когато има нещо готово и абсолютно завършено, за която и да е компания, ще запозная цялата синя общност, защото го дължа на тях. Бомби и фойерверки не хвърлям никога. Има интерес от доста страни за реклама и за спонсорство. Дължа обяснение на цялата синя общност, уважавам всеки един със синята идея. Когато има нещо, ще го обява официално. Феновете трябва да бъдат спокойни", обяви собственикът на Левски Наско Сираков относно потенциален нов собственик на "сините" след Общото събрание на акционерите на клуба днес.

Сираков отрече информациите, че е в конфликт с треньора на тима Станимир Стоилов. "Не съм се скарал с Мъри Стоилов, вчера бяхме около три часа заедно. С Мъри не могат да ни скарат, макар че се опитват, нито с Иво. Чувам, че се пишат някакви глупости".

По време на общото събрание бе направена една промяна в състава на Надзорния съвет на клуба. Антон Краус е новият човек в управлението на Левски, след като замени Константин Папазов НС. Така висшият ръководен орган на "сините" вече се състои от Краус, Наско Сираков, Петър Ганев и Венцислав Димитров.

Антон Краус

За изваждането на Папазов от НС стана ясно още преди няколко седмици, тъй като баскетболният специалист е в остър конфликт с треньора на първия отбор Станимир Стоилов.

Бизнесменът Антон Краус е син на бившия транспортен министър на България Вилхелм Краус.

"Клубът към момента е напълно изряден към държавата. Заплатите се плащат навреме, с тях се плащат осигуровки и ДДС. Въпросът е какво правим със старите задължения. Ясен план как да покрием всички стари задължения няма, това е и причината да търсим някакви решения. Най-вероятно това ще е основната тема през следващите седмици, когато трябва да се формира нова структура на управление, която трябва да е подплатена с конкретни планове и стъпки", заяви членът на Надзорния съвет Петър Ганев след края на събранието.

Ганев коментира как е протекло заседанието "Беше едно доста откровено събрание, каквито са през последните три години, откакто Наско Сираков е мажоритарен собственик. Промяната е в Надзорния съвет, има един нов член - г-н Антон Краус. Той е от дълго време в ложата на клуба, мисля, че има диамантена карта, така че голяма част го познават от тези, които гласуваха за него. От тук-нататък е въпрос как ще функционира Надзорният съвет, дали ще се правят промени в Управителния съвет и как ще функционира занапред клуба. Обсъждаха се много от проблемите в клуба, предизвикателствата, доста честно и откровено бяха казани нещата. Не е бил изваден детайлен план как да излезем от тази ситуацията, в момента такъв няма. Въпросът е дали ние можем да направим такъв, разбира се, с участието на изпълнителния директор и УС. Предизвикателствата остават", каза той след неговия край.

Относно задълженията на Левски към бившия собственик Васил Божков Ганев заяви: "Беше маркирана тази тема, но тя не е основна. Посланието от днес не трябва да бъде обвързвано с дълговете към г-н Божков. Относно смяната на собствеността - знаете, че има интерес, който е публично изявен. Към момента няма нищо ново. Тази тема остава отворена". /БГНЕС