Сираков: Основната ни цел е да пълним стадиона всеки мач

Основната ни цел е да пълним стадиона всеки мач. Това заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков на днешната пресконференция по повод старта на съвместната кампания на ръководство и привърженици на „сините“ „ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН“, предаде репортер на БГНЕС. На събитието присъстваха още изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков, старши треньорът Станимир Стоилов, председателят на Национален фенклуб на привържениците Степан Хиндлиян, един от лидерите на „Ултрас Левски“ Адриан Петров и адвокатът от „Тръст Синя България“ Момчил Лазаров.

Наско Сираков.

С привържениците на Левски сме провели десетки разговори. Говорели сме за сдружението, но заедно стигнахме до извода, че най-важното в този момент е възраждането на нашия любим клуб. Искаме Левски да е такъв, какъвто го познават привържениците. Сега имаме шанса и с нас да е Мъри Стоилов, който е повече от треньор за Левски. Днес правим първата стъпка към това възраждане. „ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН“ – това е името на кампанията, която започваме днес. Още преди година и половина заявих, че аз съм пазител на тези акции, а мажоритарни собственици с моето идване станаха всички привърженици на този клуб. Аз не съм вечен, Левски е вечен. Моята задача е да намеря след време друг пазител на тези акции. Няма по-добър такъв пазител от огромната маса привърженици на този клуб“, започна Сираков.

Не става въпрос за цифри и пари – моето мнение е, че колкото повече от нашите привърженици повярват в това сдружение, толкова по-добре е това за клуба. На никой от нашите привърженици не трябва да му минава през главата, че шепа хора искат по някакъв начин да придобият акциите. Искаме колкото се може по-голяма представителност, когато се стигне до това сдружение. Първото условие е първият член на това сдружение да бъда аз. Там ще влязат и съпругата ми, и дъщерите ми. Но пътят на Левски е най-правилният пазителите на този клуб да бъдат привържениците. Искам да изкажа огромна благодарност на нашия спонсор Палмс Бет, който се отказа от това логото им да стои на гърдите на футболистите през втория полусезон. Мисля, че за първи път отбор ще изиграе един полусезон с името на кампанията. Призовавам още привържениците за закупуване на членски и абонаментни карти. Най-важният начин е да пълним стадиона на всеки мач – моралната подкрепа от трибуните е най-важната“, каза още мажоритарният собственик на „сините“.

Всички знаем, че основният актив на Левски винаги са били привържениците. През годините тези хора са помагали и вярвам, че ще продължат да го правят. Трябва всички заедно да направим така, че да издигаме Левски на висота – така ще бъде много по-леко на хората, които работят. Искрено вярвам, че заедно привърженици, ръководители, треньори и футболисти можем да вдигнем Левски“, бяха думите на Стоилов.

За никого не е тайна тежкото и незавидното състояние, в което се намира Левски. Левски е изживял много трудни моменти и във всички тях винаги е намирал опора в най-големия си капитал – привържениците. Заедно сме водили битки, които са били обречени, но ние сме печелили. Левски е вечен. Днес е време, според нас, да спрем да се страхуваме от фалит, да спрем да говорим за финансов колапс, а да погледнем напред и да направим следващата крачка. Заедно, левскарската общност, да имаме моралното право и задължение да застанем зад клуба, за да дадем възможност на настоящето ръководство да върне Левски на върха. Нашите предци са изградили два стадиона, след това са преживели насилствено преименуване на Левски. През 2020 година организирахме кампания, която генерира над 5 млн. и половина лв за клуба. Привържениците на Левски са един от неговите спонсори. Нямаме никакво основание за съмнение у привържениците“, каза Момчил Лазаров.

Степан Хиндлиян заяви, че основната цел е клубът да събира по около 150 000 лв месечно от кампанията. „Смятам, че беше крайно време да го направим това нещо в името на клуба ни, защото в последните периоди на кризи в клуба, отделните организации на привържениците, всеки водеше кампания за себе си. Щастлив съм, че след толкова перипетии, успяхме да загърбим това минало и излизаме на нов път. Път, който да ни изведе на това ниво, на което Левски трябва да бъде. Тази изява е сигнал към тези, които определят себе си като неорганизирани, нормални – без тях не можем да постигнем целите на тази кампания. Основната цел е да се събира една сума – около 150 000 лв на месец. Искам да виждам Левски, който взривява трибуните, който доминира. От нас зависи дали това ще стане или не. Главното условие го имаме и той е сред нас“.

Ивайло Ивков.

Всъщност, кампанията тече от няколко седмици, а именно със закупуването на виртуални билети на подготвителния лагер в Турция – в момента привържениците показват, че има един чист ентусиазъм. В момента имаме собственик, една от най-големите легенди на клуба, имаме изпълнителен директор професионалист – старши треньор и щаб в лицето на Станимир Стоилов. Именно това левскарство в момента го има, самите привърженици искаме да надградим. Тази кампания не е сама по себе си „дайте да дадем“. Именно феновете са инициатори. Аз вярвам, че зададената сума е преизпълнима. 150 000 лв означава един изкупен стадион, вярвам, че можем да направим и с присъствие за новите попълнения какво означава Левски. В момента е нужна активизация на всички фронтове“, коментира Адриан Петров.

Днес обявяваме кампания, която се надявам да е най-силната. Да даде началото на едно възраждане на един нов, велик Левски. Кампанията с име, избрана от привържениците на клуба, ще се нарича „ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН“. Заставам с чисто лице да апелирам да участвате, напълнете стадиона физически на всеки мач, ще разчитаме и на виртуални билети през този сезон. Това е достатъчно само по себе си, да изкупим билетите още на първия мач с Пирин, в който входът ще е свободен. Каня днес всички левскари да се поклоним на паметника на Апостола на свободата в 12:00 часа на 19 февруари, да се съберем и оттам да направим един поход с мисълта за него и с песните за него, да пристигнем на стадиона за първия домакински мач от новия сезон“, сподели Ивков.

За 4-5 месеца извървяхме дълъг път. В спортно-технически аспект знаете кой е двигателят – освободихме пет състезатели. Като теглим чертата, можем да кажем, че се разделихме без каквито и да било последици за клуба. Имах щастието да бъда четири дни с отбора в Анталия с нашия отбор – аз съм изключително обнадежден от свършената работа. Непримирим млад отбор, който се опитва да играе модерен футбол. Рано е да обещаваме резултати. Хората няма да хвърлят средствата си в една бездънна яма. Нашата основна роля е да подпомагаме кампанията. Отчет от нас – всеки понеделник и четвъртък следобед. За какво ще се изразходват – за безусловното получаване на лиценз, за изплащане на всички задължения и за надграждане“, продължи изпълнителният директор на Левски.

Ивков бе категоричен, че ръководството ще работи денонощно за осигуряването на лиценз. „Аз няма да влизам в задочни спорове. Кампанията не е просто пари, тя започна от самите привърженици, без ние да ги караме. Организирани привърженици, техните представители сме заедно в това, не сме станали еднакви. Не бих поставил лимити на хората. Ако изкупим виртуално целия мач с Пирин, това са 175 000 лв. Важно е да не нарушим доверието, тази кампания има много други аспекти. Мисля, че въпросната сума от 150 000 лв ще бъде надхвърляна на няколко пъти. Всички способи, само Револют не можахме да осигурим, отиват директно в касата на клуба и ние ще се отчитаме два пъти седмично. Една-единствена не, т.нар. ДМС-и. За лицензирането, това е специфична тема, ще бъде денонощен труд в следващите месеци – имам притеснения всеки ден, но нямам страхове. Взимането на лиценз е минималната ни цел“.

Всеки левскар разчитам и вярвам, че със старта на тази кампания, надявам се, че сме стигнали до всеки и ако не, ще стигнем. Възраждането на Левски не минава през заможни, незаможни и по-малко заможни, минава през левскарите. Тази кампания аз я приемам така, че Левски да стъпи на здрава почва. И аз, и Мъри Стоилов сме доказали от 2004 до 2008, че можем да направим един печеливш финансово клуб. Просто искаме малко повече сигурност, спокойствие и време. Левски ще бъде най-младият отбор в първенството и Ви гарантирам, че ще бъде един от най-добрите като отбор. Да, не може да се печели постоянно, но нашите привърженици искат 90 и повече минути нашите футболисти да са дали всичко от себе си, това време искаме да върнем“, каза още Сираков.

Степан Хиндлиян.

Помъдрели сме, няма място за дребнавости. Дали тяхната група ще се върне в Б сектор не знам, мога само да кажа, че че Б сектор не е затворен за никого, напротив отворен е“, каза Хиндлиян по отношение на връщането на „Ултрас Левски“ в сектор Б. Петров допълни: „Имаме единомислие по въпросите, относно сектор Б – закупуваме си абонаментни карти, преди години сме взимали прибързани решения, сега имаме време да видим дали пречките са изчистени. Засега работим заедно по кампанията, мисля, че това отговаря на въпроса“. /БГНЕС