Сираков: Смяна на собствеността не стои на дневен ред

"Смяна на собствеността на този етап не стои на дневен ред". Това обяви собственикът на Левски Наско Сираков относно интереса на сръбския милиардер Драган Шолак към "синия" клуб, предаде репортер на БГНЕС. Преди седмица компаниите на Шолак Юнайтед Груп и Спорт Републик потвърдиха официално за интереса си към акциите на Левски, но подчертаха, че все още не са водили преговори за неговото закупуване.

"Юнайтед Груп излязоха с декларация и обясниха всичко, няма какво да добавя. Ако някой му минава през главата, че водя тайни разговори и правя тайни договорки за Левски, значи много малко ме познава. В момента, в който има какъвто и да е разговор за собствеността на Левски, цялата синя общественост ще бъде надлежно информирана. Затова казах, че на този етап смяна на собствеността не стои на дневен ред. Ние се готвим за зима, ако дойде лято - добре дошло", отговори Сираков на въпрос на БГНЕС за ситуацията с Юнайтед Груп.

"Създаде се едно измамно впечатление, че въпреки постигнатите резултати, Левски вече е спасен финансово. Това изобщо не е така, въпреки че ми се иска да кажа обратното", заяви изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков на въпрос на БГНЕС.

"Левски все още е в един период, в който може много бързо да тръгне назад. Призовавам хората да не губят своята всеотдайност и отдаденост към клуба, като сме готови, нямаме теми и въпроси табу, лично аз съм готов да отговарям за всяка една стотинка, похарчена през тази година, като мога да обоснова къде и как. Преди една година сложихме край на разточителните сделки, както за играчи, така и за клуба. Считам, че надградихме, но това ще е дълъг процес. Стоят много предизвикателства, погасихме абсолютно всички належащи задължения от тези, които можеха да убият рязко клуба. Сега имаме броени дни да постигнем нови договорености и да започнем да обслужваме тежкото наследство, което ни беше оставено от безхаберното и разточително ръководството през последните повече от десет години", допълни той. /БГНЕС