Сиренето лекува черния дроб

Сиренето предотвратява натрупването на мазнини в клетките на черния дроб! Само 50 грама на ден могат да излекуват черния дроб, пише „Уорлд Плъс“.

За предотвратяване и намаляване на натрупването на мазнини е достатъчно да включим прясно сирене в храната си, каза диетологът Нурия Дижанова. Според нея аминокиселината метионин, която се намира в този продукт, освобождава черния дроб от излишните мазнини.

„Домашното, особено младото сирене, има една от най-добрите комбинации от хранителни вещества, включително метионин. Тази аминокиселина действа много добре на черния дроб, помага при практически всички заболявания на този орган. Мисля, че метионинът помага за намаляване на количеството мазнини в черния дроб. От научна гледна точка можем да кажем, че прясното сирене подобрява метаболизма на чернодробните клетки“, обясни Дижанова.

За постигане на лечебен ефект е необходимо да се изяждат поне 50 грама младо сирене на ден, допълни тя.

„Минималното количество прясно сирене, което средностатистическият човек трябва да включи в менюто е 50 грама на ден. При мъжете тази цифра е малко по-висока, защото са "по-едри". Мисля, че сиренето може да се използва с всяко ястие, но има разлика в порциите. 50 грама са достатъчни за закуска, но ако го консумирате за обяд или вечеря, значи са достатъчни 100 грама“, посъветва Нурия Дижанова. /БГНЕС