Сити детронираха Ливърпул след петголово зрелище на „Етихад“

Манчестър Сити се класира за четвъртфиналите на турнира Карабао Къп, след като детронира шампиона от последното издание Ливърпул след успех с 3:2. На „Етихад“ двата отбора изиграха страхотен мач, подплатен с пет попадения и още много пропуски, но в крайна сметка „гражданите“ ликуваха с победата след последния съдийски сигнал.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола започнаха по-силно двубоя и можеха да поведат след по-малко от минута, когато Ерлинг Холанд се откъсна от защитата на съперника, но стреля неточно току пред излезлия извън наказателното поле Куимин Келехър. Мърсисайдци отвърнаха моментално с бърз извеждащ пас на капитана Джеймс Милнър към Дарвин Нунес, но уругвайският национал бе блокиран.

Ерлинг Холанд (д) откри резултата в сблъсъка с мърсисайдци.

Сити поведоха в 10-та минута, когато Холанд, който не игра на Мондиала в Катар, показа, че продължава да е в топ форма, измъквайки се от опеката на Джо Гомес, за да материализира центриране от ляво на Кевин Де Бройне. Десет по-късно обаче гостите стигнаха до равенство след комбинация между Милнър и Фабио Карвальо, завършена по елегантен начин от португалския талант. До края на полувремето и двата състава имаха своите ситуации за нов гол, но Холанд и Илкай Гюндоган не успяха за домакините, а Нунес продължи с пропуските, като на два пъти се размина с попадението от изгодни позиции.

След почивката двата тима си размениха два бързи гола в рамките на минута. Първо, Рияд Марез върна аванса на Гуардиола и компания след асистенция на Родри, но последва светкавичен отговор на „червените“ с попадението на Мохамед Салах. Ливърпул обаче продължи да бъде нестабилен при центриране и при едно разиграване след корнер от ляво, Де Бройне намери с фирмено центриране Нейтан Аке, който от близо простреля Келехър за 3:2. До края мърсисайдци можеха да се доберат за трети път до равенството, но Нунес направи поредния си пропуск и стреля покрай вратата на Щефан Ортега. Така Юрген Клоп и неговите момчета са аут от турнира, след като завоюваха трофея след успех над Челси с дузпи.

Междувременно, след края на срещата бе изтеглен жребият за последните осем в надпреварата. Сити гостуват на Саутхемптън, докато градският съперник Манчестър Юнайтед е домакин на Чарлтън. В останалите две двойки Нотингам Форест приема Уулвърхемптън, докато Нюкасъл играе с Лестър. Четвъртфиналните двойки ще се играят в седмицата, започваща на 9 януари.

Пълен жребий за 1/4-финалите на Карабао Къп:

Манчестър Юнайтед – Чарлтън

Саутхемптън – Манчестър Сити

Нотингам Форест – Уулвърхемптън

Нюкасъл – Лестър. /БГНЕС