Сити дръпнаха с осем точки на върха след грешка на Челси

Манчестър Сити стигна до труден успех при гостуването на Брентфорд с 1:0 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига.

Фодън реализира победния гол за Сити срещу Брентфорд.

„Пчеличките“ започнаха по-активно срещата и на няколко пъти затрудни отбраната на шампионите, като веднъж Жоао Кансело трябваше да изчиства топката от голлинията. Скоро след това обаче „гражданите“ се окопитиха и поведоха в резултата. Кевин Де Бройне центрира в наказателното поле, където намери Фил Фодън, а той не сбърка за 1:0. Попадението бе прегледено от Системата за видеоповторение (ВАР) за засада, но в крайна сметка правилно зачетено.

До края на двубоя Сити контролираха владението на топката, като домакините не успяха да отправят точен удар по посока вратата на Едерсон през втората част. В края гол на Аймерик Лапорт от гостите бе отменен след намеса на ВАР. Така, „небесносините“ поведоха с осем точки на върха в класирането след грешката по-рано на Челси.

„Сините“ допуснаха късен изравнителен гол в добавеното време на домакинството си с Брайтън и приключиха при равенство 1:1. Ромелу Лукаку бе открил резултата през първото полувреме, след като засече с глава центриране от корнер на Мейсън Маунт. В самия край на мача обаче резервата на „чайките“ Дани Уелбек донесе заслужена точка за възпитаниците на Греъм Потър, след като бе намерен в наказателното поле от Марк Кукурея.

Тухел отново претърпя разочарование при домакинство на Челси.

Лондончани изостават с осем точки от Сити, докато Ливърпул е на девет от шампионите след поражението си от Лестър с 0:1, но и с мач по-малко. За „червените“ предстои гостуване на Челси на 2 януари, докато Манчестър Сити играе с Арсенал в първия двубой след Нова година. /БГНЕС