Сити и Байерн един срещу друг в първи епизод от сблъсъка на титани в Шампионска лига

Манчестър Сити и Байерн Мюнхен се изправят един срещу друг в първи мач от 1/4-финалите на Шампионска лига тази вечер от 22:00 часа българско време. По същото време Бенфика посреща Интер.

Сити и Байерн е най-интригуващият сблъсък от последните осем в тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир. „Гражданите“ загряха за сблъсъка с баварския колос, печелейки убедително при визитата на Саутхемптън с 4:1 във Висшата лига, а головата им машина Ерлинг Холанд се завърна след контузия с две попадения в мрежата на „светците“. Норвежецът е добре запознат с мюнхенци, след като преди да акостира на „Етихад“ защитаваше цветовете на Борусия Дортмунд в Бундеслигата. Байерн също постигна победа за първенство преди срещата във вторник, побеждавайки Фрайбург с 1:0 като гост. И двата отбора се борят за титлите във вътрешните си шампионати, като ще се опитат да нанесат първи удар в сблъсъка помежду им в турнира на богатите.

В същото време Бенфика приема Интер, като жребият за 1/4-финалите определи интересна половина, в която са трите италиански отбора, достигнали до тази фаза, наред с Милан и Наполи, които ще играят в сряда. Бенфика отстъпи на Порто с 1:2 у дома в последния кръг на португалската Примейра лига, но въпреки това има седем точки аванс пред „драконите“. Интер допусна късен изравнителен гол при гостуването си на Салернитана в Серия А, като продължава да води ожесточена битка за място в топ 4 на класирането. „Нерадзурите“ са пети с 51 точки, на две и една съответно от третия и четвъртия Рома и Милан, и на три пред шестия Аталанта.

В останалите два четвъртфинала в сряда действащият носител на трофея Реал Мадрид приема Челси, а Милан е домакин на лидера в Серия А Наполи.

Пълна програма за 1/4-финалите в ШЛ:

Вторник, 11 април

22:00, Бенфика – Интер

22:00, Манчестър Сити – Байерн Мюнхен

Сряда, 12 април

22:00, Реал Мадрид – Челси

22:00, Милан – Наполи. /БГНЕС