Сити приемат Лайпциг в търсене на шести пореден 1/4-финал в Шампионска лига

Нови два реванша от осминафиналната програма на турнира Шампионска лига ще се изиграят тази вечер. От 22:00 часа българско време Порто посреща Интер, а в същия час Манчестър Сити е домакин на РБ Лайпциг.

Порто приема Интер след поражение с 0:1 в Италия. „Драконите“ не съумяха да опазят мрежата си суха, инкасирайки попадение от Ромелу Лукаку в 86-та минута. Малко преди това португалският гранд бе останал в намален състав след червения картон на Отавио, който няма да бъде на разположение за реванша на „Ещадио до Драгао“. Двата отбора влизат в различно настроение за втория сблъсък на португалска земя. Порто се наложи над Ещорил с 3:2 у дома в първенството и е на осем точки от водача Бенфика, докато Интер загуби изненадващо гостуването си на Специя с 1:2, понасяйки удар в битката за топ 4 в Серия А.

На „Етихад“ Манчестър Сити ще гони класиране за шести пореден четвъртфинал в надпреварата, която продължава да мечтае да спечели. Шампионите на Англия, които загубиха спора за трофея от Челси през 2021, направиха равенство 1:1 в първия двубой срещу РБ Лайпциг в Германия, като имаха преднина в резултата, но отпускане в края позволи на „биковете“ да запазят шансове в реванша. Сити взеха визитата си на Кристъл Палас с късен гол на Ерлинг Холанд от дузпа, като отново норвежката машина за голове на Пеп Гуардиола и компания ще бъде основното оръжие и заплаха за защитата на Лайпциг. Германският тим, воден от Марко Розе, загря за визитата в Манчестър с класика срещу Борусия Мьонхенгладбах и е трети в Бундеслигата, на седем точки от лидера и действащ шампион Байерн Мюнхен.

Пълна програма за реваншите в ШЛ тази седмица:

Вторник, 14 март

22:00 часа, Порто – Интер (0:1)

22:00 часа, Манчестър Сити – РБ Лайпциг (1:1)

Сряда, 15 март

22:00 часа Наполи – Айнтрахт Франкфурт (2:0)

22:00 часа, Реал Мадрид – Ливърпул (5:2). /БГНЕС