Сити разби Юнайтед в дерби с девет гола

Отборът на Манчестър Сити показа категоричното си превъзходство над градския съперник Манчестър Юнайтед, след като спечели днешното дерби от Висшата лига с 6:3 у дома. На "Етихад" "гражданите" доминираха тотално и още на почивката се оттеглиха с преднина от четири гола, като единствено отпускане на домакините в края позволи на "червените дяволи" да направят резултата по-малко срамен.

Холанд и Фодън вкараха по три гол, норвежецът добави две асистенции

От самото начало играчите на Пеп Гуардиола бяха по-агресивни и редуваха положение след положение пред вратата на Давид де Хеа, като още в осмата минута Фил Фодън откри резултата с прецизен изстрел с левия крак след добра асистенция на Бернардо Силва. В 34-та минута голмайсторът на Сити Ерлинг Холанд удвои преднината на своите с глава след центриране на Кевин де Бройне от корнер, а три минути по-късно Холанд отново бе в прегръдките на съотборниците си след нова асистенция на Де Бройне. Минута преди почивката норвежкият нападател асистира на Фодън за втория му гол в мача.

Шампионите на Англия започнаха по-лежерно втората част и Антони върна един гол за Юнайтед със страхотен удар от далечно разстояние, но това отново разбуди домакините, които стигнаха до нови два гола, дело на Холанд и Фодън. По този начин и двамата реализираха хеттрик, като Холанд записа и две асистенции. В заключителните минути резервата Антони Марсиал вкара два почетни гола за гостите, единия от дузпа.

По този начин Манчестър Сити записа шести успех от началото на сезона и вече има 20 точки, една по-малко от лидера Арсенал, докато Юнайтед прекъсна серията си от четири поредни победи в първенството и заема шеста позиция в класирането с актив от 12 точки. Ерлинг Холанд пък продължава да изумява с представянето си за Сити и вече има 17 гола в 11 мача за "гражданите" във всички турнири, включително 14 в 8 двубоя във Висшата лига.

В другия мач от неделната програма на деветия кръг, Лийдс и Астън Вила завършиха при нулево равенство. Домакините играха почти цяло второ полувреме в намален състав след втория жълт картон на Луис Синистера. /БГНЕС