Сити смачка Юнайтед в дербито на Манчестър

Сити спечели дербито на Манчестър с 4:1 срещу Юнайтед на „Етихад“ в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Двата тима изиграха спиращ дъха двубой, а „гражданите“. записаха дубъл срещу „червените дяволи“, след като удариха съгражданите си 2:0 на „Олд Трафорд“ по-рано през сезона.

Домакините откриха резултата още в 5-ата минута. Грийлиш напредна отляво и пусна пас към пеналта, където Де Бройне засече топката и я прати в мрежата 1:0. Импулсът в играта на „червените дяволи“ даде желания ефект в 22-ата минута, когато Джейдън Санчо изравни. Той топката от Погба на границата на наказателното поле и матира Едерсон със страхотен шут в долния му ляв ъгъл – 1:1.

Неизбежното се случи в 28-ата минута, когато Де Бройне, който заби втория си гол в мача. 68-ата Рияд Марез покачи на 3:1 и предреши крайния изход от дербито.

Малко след това Де Хеа спаси удар на Марез. В 80-ата минута испанският страж отрази и странична ножица на Кансело. Марез вкара още един гол в края на мача след пас на Гюндоган и фиксира крайното 4:1 за разгромната победа на Сити.

Със спечелените 3 точки „гражданите“ вече имат 69, с шест повече от втория Ливърпул, който обаче е с мач по-малко. „Червените дяволи“ на Ралф Рангник се сринаха до петото място с 47 пункта. /БГНЕС